Vul je geboortedatum in en bevestig dat je een volwassen gebruiker bent van nicotine- of tabaksproducten.

BEVESTIG

Sorry!
Deze website is alleen bedoeld voor gebruikers van nicotine- of tabaksproducten die ouder zijn dan 18 jaar.

We Care

Deze website geeft informatie over rookvrije producten van Philip Morris International die uitsluitend bedoeld zijn voor volwassenen in Nederland die anders door zouden gaan met roken of nicotineproducten zouden gebruiken. Rookvrije producten zijn geen alternatief voor stoppen met roken en zijn niet bedoeld als hulpmiddelen daarvoor. Rookvrije producten zijn niet risicovrij en bevatten nicotine, die verslavend is. Ga naar de pagina Belangrijke informatie voor meer informatie over risico's

Belangrijke informatie over IQOS


PMI biedt meerdere kwalitatieve en wetenschappelijk onderbouwde rookvrije producten die voor velen een veel betere optie zijn dan roken. Wij hopen dat onze rookvrije producten ooit alle sigaretten zullen vervangen.

 1. Het roken van sigaretten veroorzaakt ernstige ziekten en is verslavend. De beste beslissing die een roker kan nemen is dan ook om compleet te stoppen met roken en de inname van nicotine.

 2. Minderjarigen mogen geen tabak of nicotine gebruiken, in welke vorm dan ook.

 3. De rookvrije producten van PMI zijn bedoeld voor volwassenen die anders zouden blijven roken of andere nicotine producten gebruiken.

 4. PMI’s rookvrije producten zijn niet gericht op mensen die nog nooit tabak- of nicotineproducten hebben gebruikt of die gestopt zijn met het gebruik ervan. Onze rookvrije producten vormen geen alternatief voor het stoppen met roken en zijn ook niet bedoeld als hulpmiddel om te stoppen met roken.

 5. De rookvrije producten van PMI zijn niet zonder risico’s en bevatten nicotine, dat verslavend is.

 6. Als volwassen gebruikers willen overschakelen naar rookvrije producten, ondersteunen wij hen daarbij door middel van voorlichting en begeleiding.

 7. Willen consumenten profiteren van alle voordelen van rookvrije producten, dan moeten zij volledig omschakelen en permanent stoppen met roken.

 8. Wij informeren consumenten over alle relevante veiligheidsinformatie met betrekking tot onze rookvrije producten.

Veiligheidswaarschuwingen en instructies

Tabak en nicotine

 • De tabaksticks die gebruikt worden met IQOS bevatten nicotine, dat verslavend is.

 • Het gebruik van IQOS is niet zonder risico’s. De beste manier om tabaks- en nicotinegerelateerde gezondheidsrisico's te verminderen is om compleet te stoppen met het gebruik van tabak en nicotine.

 • Sommige gebruikers van nicotinehoudende producten kunnen last krijgen van buikpijn, pijn op de borst, een verstikkend gevoel, hoesten, ademhalingsproblemen, duizeligheid, droge mond, droge keel, tandvleesontsteking, hoofdpijn, malaise, verstopte neus, misselijkheid, irritatie van de mond of keel, hartkloppingen en braken.

 • Als je een hartaandoening of daar aanleg voor hebt, diabetisch bent, epileptisch bent of epileptische aanvallen hebt, mag je geen nicotinehoudende producten gebruiken.

 • Gebruik geen nicotinehoudende producten als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook als je denkt zwanger te kunnen zijn, moet je volledig stoppen met het gebruik van tabak en nicotine.

 • Als je stopt met roken of overschakelt naar IQOS en TEREA of HEETS tabaksticks, kan het zijn dat je de dosering van bepaalde geneesmiddelen (zoals theofylline, clozapine, ropinirol) moet aanpassen.

 • Als je je afvraagt of je IQOS moet gebruiken gezien een bestaande gezondheidsaandoening, raadpleeg dan een medisch specialist.

Gebruik van TEREA / HEETS tabaksticks

 • Gebruik uitsluitend:

  IQOS ORIGINALS™ (of een ouder apparaat) met HEETS™ tabaksticks

  IQOS ILUMA™ met TEREA™ tabaksticks

 • Gebruik nooit je IQOS met sigaretten of andere producten. Dit kan letsel veroorzaken.

 • Maak nooit aanpassingen aan de TEREA of HEETS tabakstick en voeg ook geen stoffen eraan toe. Dit kan letsel veroorzaken.


Neem voordat je een product gaat gebruiken alle veiligheidswaarschuwingen en instructies door. Deze bevatten belangrijke veiligheidsinformatie over het gebruik ervan.
Dit product is niet risicovrij en levert bij gebruik met tabaksticks de verslavende stof nicotine af. Alleen voor volwassenen.