Deze website geeft informatie over rookvrije producten van Philip Morris International die uitsluitend bedoeld zijn voor volwassenen in Nederland die anders door zouden gaan met roken of nicotineproducten zouden gebruiken. Rookvrije producten zijn geen alternatief voor stoppen met roken en zijn niet bedoeld als hulpmiddelen daarvoor. Rookvrije producten zijn niet risicovrij en bevatten nicotine, die verslavend is. Ga naar de pagina Belangrijke informatie voor meer informatie over risico's

IQOS ONDERHOUD - FAQs

Nee. In tegenstelling tot eerdere IQOS-modellen is met IQOS ILUMA het schoonmaken van het apparaat niet langer nodig. ILUMA maakt gebruik van het SMARTCORE INDUCTION SYSTEM, waarbij het metalen verwarmingselement in de TEREA-stick geplaatst is. Hierdoor blijven er geen tabaksresten achter in het ILUMA-apparaat en hoeft het apparaat niet schoongemaakt te worden. Oudere generatie IQOS-apparaten hebben echter baat bij regelmatige reiniging.

Meer informatie over het schoonmaken van je IQOS-apparaat met verwarmingselement vind je onder verwarmingselement schoonmaken.
De IQOS Houder en Lader zijn veilige elektronische apparaten, mits ze worden gebruikt volgens de instructies in de Snelstartgids. Raadpleeg de gebruikersaanwijzing voor meer details. Ze voldoen beide aan de EU veiligheidseisen voor consumentenelektronica, zoals aangegeven door de CE-markering (“in overeenstemming met de Europese regelgeving”) op de verpakking.
Houd je IQOS uit de buurt van water, direct zonlicht en/of hitte. Laat je IQOS-apparaat niet voor een langere periode in een warme omgeving (bijvoorbeeld een auto) achter, aangezien dit de batterij of de elektronica kan beschadigen of de conditie kan verslechteren.
IQOS is een elektronisch apparaat dat met dezelfde zorg behandeld moet worden als bijvoorbeeld een smartphone. Bescherm uw IQOS tegen water, direct zonlicht en hitte. Laat uw IQOS niet langdurig op een warme plaats liggen, zoals in een auto, omdat dit de batterij of elektronica kan beschadigen. Zorg ervoor dat de houder helemaal droog is voordat u deze opnieuw op de lader aansluit. Bij lage temperaturen kunt u mogelijke storingen voorkomen door deze kort in uw handen op te warmen.
Door het gebruik van een nieuwe verwarmingstechnologie, kan voor IQOS ILUMA apparaten geen gebruik gemaakt worden van HEETS-sticks. IQOS ILUMA-apparaten kunnen enkel worden gebruikt met TEREA-sticks, die verkrijgbaar zijn in de landen waar IQOS ILUMA is gelanceerd. TEREA-sticks kunnen enkel gebruikt worden met IQOS ILUMA-apparaten en niet met IQOS 3 DUO of oudere generatie apparaten.

Het gebruik van TEREA-sticks in combinatie met een IQOS 3 DUO of oudere generatie apparaat kan schade aan het apparaat veroorzaken. De Houder en Lader van IQOS ILUMA apparaten kunnen niet gecombineerd worden met een Houder of Lader van IQOS 3DUO of oudere generatie apparaten.
TEREA-sticks kunnen enkel gebruikt worden met IQOS ILUMA apparaten en niet met IQOS 3DUO of oudere generatie apparaten. Het gebruik van TEREA-sticks in combinatie met een IQOS 3DUO of oudere generatie apparaat kan schade aan het apparaat veroorzaken.
Sigaretten kunnen niet gebruikt worden in IQOS. Het IQOS-apparaat is hier niet voor ontworpen. Je kunt enkel HEETS- of TEREA-sticks gebruiken in combinatie met IQOS.
Als je IQOS-apparaat niet meer werkt, voer je een zachte reset uit. Als je IQOS nog steeds niet werkt, gebruik dan onze Troubleshoot tool om de diverse andere oplossingen te raadplegen.

Je kunt daarnaast ons MyIQOS Team contacteren via onderstaande kanalen, zij zullen de meest geschikte oplossing voor je vinden.

Email: contact.nl@iqos.com
Bel Gratis: 0800 9900000 - Bereikbaar elke dag tussen 10u en 19u.

Ga naar Probleemoplossen
Probeer de TEREA-stick voorzichtig met 2 vingers te verwijderen. Indien dit niet lukt, kun je proberen de kapotte stick voorzichtig met een tandenstoker te verwijderen uit het apparaat. Gebruik geen scherpe voorwerpen om de kapotte stick uit het apparaat te verwijderen. Hiermee kun je het apparaat beschadigen. Gebruik ook geen metalen voorwerpen.

Lukt het niet om de stick te verwijderen, ga dan naar een IQOS-servicepunt. Ze hebben gespecialiseerde hulpmiddelen voor het verwijderen van sticks beschikbaar.