Deze website geeft informatie over rookvrije producten van Philip Morris International die uitsluitend bedoeld zijn voor volwassenen in Nederland die anders door zouden gaan met roken of nicotineproducten zouden gebruiken. Rookvrije producten zijn geen alternatief voor stoppen met roken en zijn niet bedoeld als hulpmiddelen daarvoor. Rookvrije producten zijn niet risicovrij en bevatten nicotine, die verslavend is. Ga naar de pagina Belangrijke informatie voor meer informatie over risico's

IQOS 3 DUO - FAQs

Meer informatie over het schoonmaken van jouw IQOS-apparaten met verwarmingselement vind je in de sectie Verwarmingselement schoonmaken.
- Je kunt de houder twee keer achter elkaar gebruiken zonder dat deze opgeladen moet worden.
- Minstens 2 minuten en 20 seconden sneller dan het opladen van de houder van IQOS 2.4 Plus*
- Minstens 1 minuut en 40 seconden sneller dan het opladen van de houder van IQOS 3*

*mits de IQOS 3 DUO-houder de eerste keer volledig is opgeladen of als deze helemaal leeg is; en van toepassing als de IQOS 3 DUO-houder volledig opladen is voor het eerste gebruik, dus voor 0 tot 1 keer gebruiken. Dit kan afhankelijk zijn van de gebruiksomstandigheden, de levensduur van de batterij, de weersomstandigheden en het gebruik van het apparaat.
Om het laadniveau van de IQOS 3 Duo-lader te controleren, druk je op de knop op de lader.
Het statuslampje van de lader brandt gedurende 3 seconden om de batterijstatus aan te geven: 4 LEDs = meer dan 75% opgeladen 1 LED = weinig lading. Opladen noodzakelijk.
Het duurt ongeveer 120 minuten om de IQOS 3 DUO-lader volledig op te laden via een stopcontact. Laad het IQOS 3 DUO-apparaat uitsluitend op met de IQOS AC-stroomadapter en USB-kabel.
Het IQOS 3 DUO-apparaat heeft geen volledige lading nodig om te werken, maar we raden je aan om het apparaat voor het eerste gebruik volledig op te laden.

Als de IQOS 3 DUO-lader volledig is opgeladen, kun je de houder tot 20 keer gebruiken.
De oplaadtijd van de IQOS 3 DUO-houder is alleen van toepassing als de IQOS 3 DUO-houder de eerste keer volledig is opgeladen of nadat deze volledig leeg was.
Nee, de nieuwe IQOS 3 DUO-lader is alleen compatibel met de IQOS 3-houder.

Als je de IQOS™ 2.4 PLUS-houder in de IQOS 3 DUO-lader steekt, dan past de houder niet vanwege de afwijkende afmetingen.
Als je per ongeluk de IQOS 3 DUO-houder in de IQOS™ 2.4 PLUS-lader steekt, dan begint het lampje van de lader te knipperen. De houder wordt niet opgeladen.
Je kunt de IQOS AC-stroomadapter van de vorige apparaatuitvoeringen gebruiken. De IQOS 3 DUO-USB-kabel heeft echter een USB-C-poort, die verschilt van die van IQOS™ 2.4 PLUS.
Je kunt je IQOS 3 DUO-apparaat eenvoudig resetten door de knop op de lader gedurende 10 seconden ingedrukt te houden (totdat de lampjes uitgaan) en de knop vervolgens los te laten. Alle statuslampjes gaan UIT, knipperen drie keer en gaan dan geleidelijk aan branden ter bevestiging van de RESET.
Je kunt de status van de houder (hoeveel keer is deze nog te gebruiken zonder herladen) op twee manieren controleren - op de houder zelf of op de lader:

Om de status op de houder te controleren:
Druk op de knop van de houder en laat deze los:
- 2 lampjes – nog twee keer te gebruiken
- 1 lampje - nog één keer te gebruiken
- Geen lampje - houder niet opgeladen

Om de status van de houder op de lader te controleren:
- Druk op de knop van de lader en laat deze los
- 2 lampjes – nog twee keer te gebruiken
- 1 lampje - nog één keer te gebruiken

Op IQOS 3 DUO-lader
Op IQOS 3-lader*
* Voor klanten die de IQOS 3 DUO-houder in de IQOS 3-lader gebruiken. In sommige gevallen is het mogelijk noodzakelijk om de firmware van de IQOS 3-lader te upgraden om te controleren wanneer de houder klaar is voor 1 gebruik.
De IQOS 3 DUO-houder trilt in de volgende situaties:
- Bij het begin van het verwarmingsproces (als je één keer op de houderknop drukt om te starten) - één trilling
- Als het apparaat klaar is voor gebruik - twee trillingen
- Als de sessie bijna afgelopen is (30 seconden voor het einde) - twee trillingen
- Als de sessie bijna afgelopen is (30 seconden voor het einde van de tabakssessie) - twee trillingen.
IQOS 3 DUO is ontworpen om in een breed temperatuurbereik te werken. De HEETS-tabakstick smaakt echter het best als het apparaat tussen 0 °C en 50 °C wordt gebruikt.
Als je al een IQOS 3-apparaat hebt en je je IQOS 3 DUO-houder wilt gebruiken met de IQOS 3-lader, dan is het misschien nodig om de firmware te upgraden.

Om te controleren of je huidige IQOS 3 een upgrade nodig heeft, doe je het volgende:
1. Laad je IQOS 3 DUO-houder volledig op en steek deze in de IQOS 3-lader
2. Druk op de knop op de lader om het statuslampje van de houder te controleren:
a. Als het lampje één keer knippert - upgrade nodig
b. Als het lampje twee keer knippert - upgrade niet nodig

Je kunt de firmware van je apparaat upgraden in de IQOS APP. De upgrade is gratis.
Na de upgrade kun je je IQOS 3 DUO-houder opladen en gebruiken met de IQOS 3-lader.