IQOS 3 DUO - FAQs

De nieuwe IQOS 3 DUO heeft de snelste en krachtigste houder binnen de IQOS-familie. Dit apparaat is geïnspireerd door onze klanten en is ontworpen met het oog op hun behoeften om op hun manier te genieten van het IQOS-moment:
- Je kunt de houder twee keer achter elkaar gebruiken zonder dat deze opgeladen moet worden
- Sneller opladen van de houder zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op je plezier en je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen:
- Minstens 2 minuten en 20 seconden sneller dan het opladen van de houder van IQOS 2.4 Plus*
- Minstens 1 minuut en 40 seconden sneller dan het opladen van de houder van IQOS 3*
- IQOS DUO 3 bevat ons IQOS ProtectPlus™-systeem voor een betere bescherming en betrouwbaarheid. Daarnaast heeft het apparaat een NFC-chip voor eenvoudige registratie en toegang tot de IQOS-website
*mits de IQOS 3 DUO-houder de eerste keer volledig is opgeladen of als deze helemaal leeg is; en van toepassing als de IQOS 3 DUO-houder volledig opladen is voor het eerste gebruik, dus voor 0 tot 1 keer gebruiken. Dit kan afhankelijk zijn van de gebruiksomstandigheden, de levensduur van de batterij, de weersomstandigheden en het gebruik van het apparaat.
Om het laadniveau van de IQOS 3 Duo-lader te controleren, druk je op de knop op de lader.
Het statuslampje van de lader brandt gedurende 3 seconden om de batterijstatus aan te geven: 4 LEDs = meer dan 75% opgeladen 1 LED = weinig lading. Opladen noodzakelijk.
Het duurt ongeveer 120 minuten om de IQOS 3 DUO-lader volledig op te laden via een stopcontact. Laad het IQOS 3 DUO-apparaat uitsluitend op met de IQOS AC-stroomadapter en USB-kabel.
Het IQOS 3 DUO-apparaat heeft geen volledige lading nodig om te werken, maar we raden je aan om het apparaat voor het eerste gebruik volledig op te laden.
Als de IQOS 3 DUO-lader volledig is opgeladen, kun je de houder tot 20 keer gebruiken.
De oplaadtijd van de IQOS 3 DUO-houder is alleen van toepassing als de IQOS 3 DUO-houder de eerste keer volledig is opgeladen of nadat deze volledig leeg was.
Nee, de nieuwe IQOS 3 DUO-lader is alleen compatibel met de IQOS 3-houder. Als je de IQOS™ 2.4 PLUS-houder in de IQOS 3 DUO-lader steekt, dan past de houder niet vanwege de afwijkende afmetingen.
Als je per ongeluk de IQOS 3 DUO-houder in de IQOS™ 2.4 PLUS-lader steekt, dan begint het lampje van de lader te knipperen. De houder wordt niet opgeladen.
Je kunt de IQOS AC-stroomadapter van de vorige apparaatuitvoeringen gebruiken. De IQOS 3 DUO-USB-kabel heeft echter een USB-C-poort, die verschilt van die van IQOS™ 2.4 PLUS.
Je kunt je IQOS 3 DUO-apparaat eenvoudig resetten door de knop op de lader gedurende 10 seconden ingedrukt te houden (totdat de lampjes uitgaan) en de knop vervolgens los te laten. Alle statuslampjes gaan UIT, knipperen drie keer en gaan dan geleidelijk aan branden ter bevestiging van de RESET.
Je kunt de status van de houder (hoeveel keer is deze nog te gebruiken zonder herladen) op twee manieren controleren - op de houder zelf of op de lader:

Om de status op de houder te controleren:
Druk op de knop van de houder en laat deze los:
- 2 lampjes – nog twee keer te gebruiken
- 1 lampje - nog één keer te gebruiken
- Geen lampje - houder niet opgeladen

Om de status van de houder op de lader te controleren:
- Druk op de knop van de lader en laat deze los
- 2 lampjes – nog twee keer te gebruiken
- 1 lampje - nog één keer te gebruiken

Op IQOS 3 DUO-lader
Op IQOS 3-lader*
* Voor klanten die de IQOS 3 DUO-houder in de IQOS 3-lader gebruiken. In sommige gevallen is het mogelijk noodzakelijk om de firmware van de IQOS 3-lader te upgraden om te controleren wanneer de houder klaar is voor 1 gebruik.
Je kunt IQOS DUO 3 twee keer achter elkaar gebruiken zonder dat je de houder opnieuw hoeft op te laden. De twee witte LED-lampjes op de houder en lader geven dit aan.

Zodra je het apparaat een keer gebruikt hebt, brandt er nog maar één lampje. Oftewel: 2 LEDs branden - nog 2 keer te gebruiken, 1 LED - nog 1 keer te gebruiken.

Als je de houder direct de tweede keer wilt gebruiken, dan is je houder daar direct klaar voor.
Als je de houder niet meteen een tweede keer gebruikt, dan plaats je deze gewoon terug in de lader voor een snelle herlaadbeurt om de houder weer 2 keer te kunnen gebruiken.

In de meeste gevallen kun je de IQOS 3 DUO-houder sneller opladen voor minimaal 1 keer gebruiken dan de houder van andere IQOS-apparaten.
De IQOS 3 DUO-houder trilt in de volgende situaties:
- Bij het begin van het verwarmingsproces (als je één keer op de houderknop drukt om te starten) - één trilling
- Als het apparaat klaar is voor gebruik - twee trillingen
- Als de sessie bijna afgelopen is (30 seconden voor het einde) - twee trillingen
- Als de sessie bijna afgelopen is (30 seconden voor het einde van de tabakssessie) - twee trillingen.
IQOS 3 DUO is ontworpen om in een breed temperatuurbereik te werken. De HEETS-tabakstick smaakt echter het best als het apparaat tussen 0 °C en 50 °C wordt gebruikt.
NFC staat voor Near-field communication (NFC). Deze technologie stelt twee elektronische apparaten - je IQOS-apparaat en je telefoon - in staat om te communiceren door ze binnen 4 cm van elkaar te houden.
In IQOS gebruiken we deze technologie voor een gemakkelijke toegang tot de digitale ervaring (IQOS-website) voor iOS-gebruikers.
De technologie maakt gemakkelijke registratie van de gebruiker/het apparaat mogelijk. Daarnaast zorgt dit voor een eenvoudige onboarding van het apparaat om snel te leren hoe je je IQOS moet gebruiken.
Met slechts één tik heb je toegang tot je belangrijkste behoeften: je vindt snel de dichtstbijzijnde IQOS-winkel, neemt contact op met de klantendienst, opent de IQOS-webshop en nog veel meer.
Als je telefoon een NFC-chip heeft, dan activeer je gewoon NFC in de instellingen van de telefoon. De twee apparaten maken automatisch verbinding als je deze dicht bij elkaar houdt (minder dan 4 cm van elkaar verwijderd) en de IQOS-website opent.
Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de IQOS-website om het apparaat te registreren: met de NFC-tik of een QR-code:
1. Registratie met behulp van de NFC-tik:
- tik met je smartphone op het kapje van het apparaat om de webinterface op het scherm van je telefoon te openen
- vul de gevraagde informatie in om je apparaat te registreren. Let op: het serienummer van het apparaat wordt automatisch ingevuld.

2. Registratie met behulp van een QR-code:

- scan de QR-code op de apparaatverpakking (of op de verpakkingsfolie met de gebruikersdocumenten ) om de webinterface te openen
- maak een foto van het etiket op de verpakking om het serienummer van je apparaat vast te leggen
- het serienummer van het apparaat wordt automatisch ingevuld. Als dit niet het geval is, dan maak je een foto van het etiket op de verpakking om het serienummer van je apparaat vast te leggen
- vul de gevraagde informatie in om je apparaat te registreren.
Als je al een IQOS 3-apparaat hebt en je je IQOS 3 DUO-houder wilt gebruiken met de IQOS 3-lader, dan is het misschien nodig om de firmware te upgraden.
Om te controleren of je huidige IQOS 3 een upgrade nodig heeft, doe je het volgende:
1. Laad je IQOS 3 DUO-houder volledig op en steek deze in de IQOS 3-lader
2. Druk op de knop op de lader om het statuslampje van de houder te controleren:
a. Als het lampje één keer knippert - upgrade nodig
b. Als het lampje twee keer knippert - upgrade niet nodig
Je kunt de firmware van je apparaat upgraden in de IQOS Store. De upgrade is gratis.
Na de upgrade kun je je IQOS 3 DUO-houder opladen en gebruiken met de IQOS 3-lader.
JA, de ondersteuning voor IQOS 3 blijft beschikbaar voor alle bestaande gebruikers. De IQOS 3 wordt binnenkort wel volledig vervangen door IQOS 3 DUO en is dan niet meer bestelbaar.
Dit product is niet risicovrij en levert bij gebruik met tabaksticks de verslavende stof nicotine af. Alleen voor volwassenen.
  • Nederlands

Vul je geboortedatum in en bevestig dat je een volwassen gebruiker bent van nicotine- of tabaksproducten.

BEVESTIG

Sorry!
Deze website is alleen bedoeld voor gebruikers van nicotine- of tabaksproducten die ouder zijn dan 18 jaar.

We Care

Deze website geeft informatie over onze rookvrije producten. We hebben je leeftijd nodig om te controleren of je een volwassene in Nederland bent die anders door zou gaan met roken of nicotineproducten zou gebruiken. Onze nicotine- en tabaksproducten zijn geen alternatief voor stoppen met roken en zijn niet bedoeld als hulpmiddelen daarvoor. Ze zijn niet risicovrij. Ze bevatten nicotine, die verslavend is. Alleen bedoeld voor gebruik door volwassenen. Ga naar de pagina Belangrijke informatie van deze website voor meer informatie over risico's.