Vul je geboortedatum in en bevestig dat je een volwassen gebruiker bent van nicotine- of tabaksproducten.

BEVESTIG

Sorry!
Deze website is alleen bedoeld voor gebruikers van nicotine- of tabaksproducten die ouder zijn dan 18 jaar.

We Care

Deze website geeft informatie over rookvrije producten van Philip Morris International die uitsluitend bedoeld zijn voor volwassenen in Nederland die anders door zouden gaan met roken of nicotineproducten zouden gebruiken. Rookvrije producten zijn geen alternatief voor stoppen met roken en zijn niet bedoeld als hulpmiddelen daarvoor. Rookvrije producten zijn niet risicovrij en bevatten nicotine, die verslavend is. Ga naar de pagina Belangrijke informatie voor meer informatie over risico's

Problemen met je IQOS DUO oplossen

Probeer onze online diagnostische tool waarmee u in een paar eenvoudige stappen een oplossing voor problemen kunt vinden.

Is dit niet jouw apparaat? Selecteer hier een ander IQOS model.
Welk onderdeel van uw
apparaat werkt niet?

Houder

Oplader

Houder

Oplader

IQOS DUO Houder

Gebroken verwarmingselement

De meeste gevallen van een gebroken verwarmingselement komen voor:

 • Bij het schoonmaken van je IQOS DUO houder.
 • Onjuiste plaatsing van de cap op de IQOS DUO houder.
 • De tabakstick in de IQOS DUO houder draaien.


Advies om dit in de toekomst te voorkomen:

 1. Zorg er bij het reinigen van de houder voor dat je geen druk uitoefent op het verwarmingselement.
 2. Als je de cap op de IQOS DUO houder plaatst, zorg er dan voor dat deze goed is uitgelijnd voordat je hem op zijn plaats klikt.
 3. Wist je dat je je tabaksstick nooit mag draaien terwijl deze in de IQOS DUO houder zit?
Ervaar je nog steeds problemen?

Knipperend wit licht

Twee knipperende witte lampjes kunnen worden veroorzaakt door:

De IQOS DUO houder is niet meer op temperatuur. Probeer het apparaat tussen 0°C en 50°C te houden om er zeker van te zijn dat het apparaat goed werkt.


De IQOS DUO-houder bereikt de status 'schoonmaaktijd'. Volg de onderstaande stappen:

 1. Plaats de IQOS DUO houder in de oplader (de magnetische connector van de houder naar beneden gericht).
 2. Sluit de klep van de oplader en wacht tot de houder volledig is opgeladen (de bovenste lampjes van de zaklader blijven 3 seconden ononderbroken wit na een korte druk op de knop).


Let op: denk eraan om houder op te laden met de oplader gesloten om dit in de toekomst te voorkomen.

Ervaar je nog steeds problemen?

Knipperend rood licht

Een knipperend rood lampje op je IQOS DUO houder kan erop wijzen dat er een probleem is met het verwarmings element. Verwijder de cap van de houder en controleer het verwarmings element visueel.

Is het mes kapot? Indien ja, neem contact op met een van onze IQOS Care Experts. Anders moet je hem mogelijk opnieuw instellen. Druk op de opladerknop totdat de lampjes doven en laat vervolgens de knop los. Alle statuslampjes gaan uit, knipperen twee keer en verschijnen dan langzaam weer om aan te geven dat de reset is geslaagd.

Ervaar je nog steeds problemen?

Licht gaat niet aan

Je houder is mogelijk niet opgeladen:

 1. Probeer de houder op te laden door deze in de oplader te plaatsen. Zorg ervoor dat de oplader is opgeladen en AAN staat*. De ronde LED's aan de bovenkant van de oplader blijven drie seconden lang ononderbroken wit na een korte druk op de knop om aan te geven dat de houder volledig is opgeladen.
 2. Houder en oplader moeten mogelijk worden gereset. Plaats de houder in de oplader en druk 10 seconden op de knop van de oplader. Houd de knop ingedrukt terwijl alle lichten uitgaan. De RESET wordt eenmaal bevestigd, wanneer alle lampjes kort wit knipperen.
 3. Als de houder niet kan worden opgeladen vanwege een slechte verbinding met de oplader. Gebruik een IQOS-reinigingsstick om de connector van de IQOS DUO-houder (onderste deel van de houder) en de contacten op de oplader te reinigen door de deurafdekking te verwijderen om toegang te krijgen tot de contacten.
*Druk één keer op de knop van de oplader en kijk of de lampjes aan gaan. Als dit niet het geval is, houdt u de knop nogmaals 4 seconden ingedrukt om hem AAN te zetten. De USB-poorten van de laptop hebben niet genoeg stroom om uw Pocket Charger op te laden als deze volledig is ontladen. Ervaar je nog steeds problemen?

Problemen met invoegen van tabakstick

Na het gebruik van een tabaksstick kunnen er wat tabaksresten in de IQOS DUO houder achterblijven, dit kan problemen met het inbrengen van de tabakstick veroorzaken.

Volg deze stappen om dat te verwijderen:

 1. Maak de cap los van de IQOS DUO houder door deze op te tillen.
 2. Maak de binnenkant van de cap schoon met een IQOS schoonmaakborstel.
 3. Gebruik een IQOS schoonmaakstaafje en veeg de binnenkant van de cap schoon om de laatste stukjes tabak te verwijderen.
 4. We raden aan om hetzelfde proces te doen met de houder, voordat u de dop terugplaatst.
 5. Als een deel van de tabakstick vastzit in de cap, verwijder dan de cap volledig van de houder door deze omhoog te schuiven. Gebruik een IQOS schoonmaakborstel en verwijder de beschadigde tabaksstick van de cap.
Ervaar je nog steeds problemen?

Het tweede lichtje op de lader gaat niet aan

Belangrijke opmerking: zorg ervoor dat je twee lampjes op de houder hebt (zoals weergegeven in de afbeelding) die aangeven dat je houder is ontworpen om twee opeenvolgende ervaringen te leveren.

 • Zorg ervoor dat de houder volledig is opgeladen. Beide LED's moeten oplichten met een korte druk.
 • Zorg ervoor dat uw oplader is opgeladen (met minimaal twee ononderbroken lampjes) om de houder volledig op te laden
 • Gebruik een IQOS schoonmaakstaafje om de connector van de IQOS DUO Holder (onderkant van het apparaat) en de connectoren op de oplader schoon te maken door de door te verwijderen.
 • Ervaar je nog steeds problemen?

Andere problemen

Ervaar je andere problemen met je IQOS DUO? Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Wewijn elke dag bereikbaar van 10:00u tot 19:00u

Ervaar je nog steeds problemen?

IQOS 3 DUO Oplader

Licht gaat niet aan tijdens opladen

Laten we de volgende stappen proberen om eerst de IQOS Power Adapter en USB-kabel te controleren:

 • Zorg ervoor dat je een officiële IQOS Power Adapter en USB-C-kabel gebruikt.
 • Verwijder de houder om het opladen van de oplader te versnellen.
 • Controleer uw power adapter en USB kabel fysiek op schade.
 • Gebruik indien beschikbaar een tweede officiële IQOS Power Adapter en USB kabel.
Ervaar je nog steeds problemen?

Knipperend rood licht beneden

Laten we het volgende proberen:

Reset oplader. Plaats de houder in de oplader en druk gedurende 10 seconden op de knop van de oplader er en houd de knop ingedrukt terwijl de lichten uitgaan. Alle lampjes knipperen kort wit om aan te geven dat de RESET correct is uitgevoerd.

Ervaar je nog steeds problemen?

Knipperend rood licht boven

Het probleem waarmee je wordt geconfronteerd, duidt op een mogelijk probleem met je houder. Laten we de volgende stappen proberen:

 • Zorg ervoor dat je de officiële IQOS Power Adapter en kabel gebruikt om de Pocket Charger op te laden.
 • Verwijder de houder van de IQOS DUO oplader. Gebruik een IQOS schoonmaakstaafje om de connector van de houder (onderkant van het apparaat) schoon te maken.
 • Door de klep van de oplader te verwijderen, kunt u de opening aan de onderkant gebruiken om het magnetische connector te reinigen met een reinigingsstaafje.
 • Plaats de houder terug in de oplader (vergeet niet dat de magnetische connector van de houder naar beneden moet wijzen). Als je nog steeds met het probleem wordt geconfronteerd, controleer dan of het verwarmings element van je houder kapot is.
Ervaar je nog steeds problemen?

Bovenste licht gaat niet aan

Laten we de volgende stap proberen:

 • Verwijder de IQOS DUO houder uit de IQOS DUO oplader. Gebruik een IQOS schoonmaakstaafje om de connector van de houder (onderkant van het apparaat) schoon te maken.
 • Plaats de houder terug in de oplader (vergeet niet dat de magnetische connector van de houder naar beneden moet wijzen). Test, indien beschikbaar, een andere houder in uw oplader om te bepalen of je een probleem ondervindt met je houder.

Als je ziet dat je houder een probleem heeft, ga dan terug naar de IQOS-ondersteuningspagina, start het diagnostische proces opnieuw, selecteer de houder en selecteer het probleem dat door je apparaat wordt gepresenteerd. Volg die probleemoplossing voor een mogelijke oplossing.

Ervaar je nog steeds problemen?

Licht gaat aan en uit

Dit gebeurt wanneer de oplader geen stroom krijgt om op te laden, dus laten we de volgende stappen proberen:

 • Gebruik de officiële IQOS Power Adapter en USB C-kabel om op te laden via een stopcontact. Een volledige herlading kan tot 2 uur duren*.
 • Reset je oplader door de knop van de oplader 10 seconden ingedrukt te houden totdat alle lampjes kort wit knipperen.

* Laptop USB-poorten hebben mogelijk niet genoeg stroom om je oplader binnen deze periode op te laden.

Ervaar je nog steeds problemen?

NFC werkt niet

Het spijt ons dat je problemen ondervindt bij het verbinden van je IQOS DUO met NFC. Let op de volgende informatie:

 • Alleen de IQOS 3 DUO oplader is uitgerust met een passieve NFC-chip - De NFC-chip bevindt zich onder de door, dus u moet de door van de IQOS DUO dicht bij uw mobiel apparaat houden om het signaal te lezen.
 • Uw mobiele apparaat moet NFC ingeschakeld hebben om te kunnen koppelen, en het werkt niet met IQOS-apparaten.
 • De NFC is een passieve sensor waarmee uw mobiele apparaat uw IQOS apparaat kan herkennen. Het vereenvoudigt je registratie en de registratie van je IQOS-apparaat door je mobiele telefoon met NFC rechtstreeks naar de IQOS-registratiepagina op onze IQOS-website te leiden.

Opmerking: als de NFC niet werkt, kun je je apparaat nog steeds registreren door naar de webpagina te gaan: www.IQOS.com. en voer de Codentify-code handmatig in. Verwijder de door van de houder en u ziet de 14-cijferige Codentify-code.

Ervaar je nog steeds problemen?

Andere problemen

Laten we de volgende stappen proberen:

 1. Reset uw apparaat: Houd de knop 8 seconden ingedrukt. Alle lampjes op het apparaat knipperen kort wit.
 2. Maak je apparaat en cap schoon met de IQOS schoonmaakborstel en schoonmaakstaafjes.
 3. Sluit het apparaat gedurende 20 minuten aan op een stopcontact* (de deksel bovenop het apparaat moet gesloten blijven om op te laden). Zorg ervoor dat je de officiële IQOS Power Adaptor en USB C-kabel gebruikt. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld door de knop 1 seconde ingedrukt te houden en kijk of de lampjes 3 seconden blijven branden. Als er geen lampjes zijn ingeschakeld, houd je de knop 4 seconden ingedrukt en laat je deze vervolgens los.

* USB-poorten van laptops hebben mogelijk niet genoeg stroom om je apparaat binnen deze periode op te laden.

Ervaar je nog steeds problemen?

Extra ondersteuning voor jouw IQOS DUO

Dat is niet alles! Er is nog meer handige informatie:

 • Live chat icon

  IQOS DUO Gebruikershandleiding

  Vind alle nuttige informatie
  voor uw apparaat


  Download PDF
 • Like button icon

  FAQs

  Vind hier makkelijk het
  antwoord op veelgestelde vragen


  Zie FAQs

Zijn wij iets vergeten?

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken.
Elke dag beschikbaar van 10:00 tot 19:00.

 • Live chat icon

  Live ondersteuning

  Chat met onze IQOS experts
  voor de snelste reactie


  Start live chat
 • Like button icon
  Facebook-ondersteuning

  Stel jouw vraag en we nemen
  zo snel mogelijk contact met je op!


  Bericht ons
 • Speaker icon
  Twitter-ondersteuning

  Dm ons jouw vragen en we nemen
  zo snel mogelijk contact met je op!


  Tweet ons
 • Email icon
  Stuur ons een e-mail

  We antwoorden
  zo snel mogelijk!


  E-mail ons
 • Phone icon
  Bel ons

  Onze telefonische ondersteuningslijn
  verbindt je rechtstreeks met een IQOS expert.


  0800 - 990 0000
Dit product is niet risicovrij en levert bij gebruik met tabaksticks de verslavende stof nicotine af. Alleen voor volwassenen.