Deze website geeft informatie over rookvrije producten van Philip Morris International die uitsluitend bedoeld zijn voor volwassenen in Nederland die anders door zouden gaan met roken of nicotineproducten zouden gebruiken. Rookvrije producten zijn geen alternatief voor stoppen met roken en zijn niet bedoeld als hulpmiddelen daarvoor. Rookvrije producten zijn niet risicovrij en bevatten nicotine, die verslavend is. Ga naar de pagina Belangrijke informatie voor meer informatie over risico's

IQOS ILUMA - FAQs

IQOS ILUMA is onze nieuwste reeks IQOS apparaten, die tabak verwarmen op basis van inductie. Het gebruik van deze nieuwe verwarmingstechnologie maakt dat voor IQOS ILUMA-apparaten geen gebruik gemaakt kan worden van HEETS-sticks. IQOS ILUMA-apparaten kunnen enkel worden gebruikt met TEREA-sticks, die verkrijgbaar zijn in de landen waar IQOS ILUMA is gelanceerd.
De nieuwste verwarmingstechnologie in IQOS ILUMA zorgt, in combinatie met de speciaal ontworpen TEREA-sticks, voor een verbeterde luchtdoorstroom en voor een constante smaakbeleving van stick tot stick. Door het nieuwe ontwerp is er bovendien geen risico meer op een gebroken verwarmingselement en hoeft het apparaat niet meer schoongemaakt te worden. Hierdoor is IQOS ILUMA nog gemakkelijker in gebruik.
Plaats de TEREA-stick in het IQOS apparaat tot aan de lijn van de filter. De verwarming start automatisch, of door 1 seconde op de knop te drukken. Je kunt jouw apparaat gaan gebruiken zodra de houder trilt en de lampjes blijven branden.

Om de laatste 30 seconden van gebruik aan te geven of om aan te geven dat de laatste 2 trekjes over zijn, trilt de houder met knipperend wit licht.

Gooi de stick weg nadat je hem hebt gebruikt, zodra hij is afgekoeld, door de stick gewoon uit de houder te halen en weg te gooien volgens de lokale afvalverwerkingsvoorschriften.
Laad je IQOS ILUMA volledig op met behulp van de meegeleverde wisselstroomadapter en oplaadkabel. Om vervolgens jouw apparaat aan te zetten, druk je 4 seconden op de knop aan de zijkant van het apparaat. Om de batterijstatus van het apparaat te controleren, druk je nogmaals op de knop aan de zijkant van het apparaat.
Voor ILUMA Prime en ILUMA:
Om jouw apparaat te resetten, plaats je de houder in de lader, druk je 10 seconden op de knop en laat je deze vervolgens los. Alle lampjes gaan UIT, knipperen twee keer en gaan weer aan om een RESET te bevestigen. Dat is alles, je bent klaar.

Voor ILUMA One:
Om jouw apparaat te resetten druk je 10 seconden op de knop en laat je deze vervolgens los. Alle lampjes gaan UIT, knipperen twee keer en gaan weer aan om een RESET te bevestigen. Dat is alles, je bent klaar.
Om het laadniveau van jouw IQOS ILUMA te controleren, druk je op de knop op de ILUMA Prime of ILUMA lader, of de knop op het ILUMA One apparaat.

Het statuslampje van de lader brandt gedurende 3 seconden om de batterijstatus aan te geven:
4 LEDs = meer dan 75% opgeladen
1 LED = weinig lading. Opladen noodzakelijk.
Voor ILUMA Prime en ILUMA:
Er zijn een aantal manieren waarop je kunt controleren hoeveel ervaringen er nog beschikbaar zijn. Ofwel op de houder zelf of door de lader te controleren met de houder erin. Dit is hoe je dit kunt doen:

De houder controleren: Kantel de houder naar je toe of druk kort op de knop. De lampjes gaan branden en geven het batterijniveau aan. Als er 2 lampjes branden, betekent dit dat de houder klaar is voor 2 keer gebruik, 1 lampje betekent dat hij klaar is voor slechts 1 keer gebruik.

De lader controleren: Druk kort op de zijknop op de lader met de houder in de lader. Het lampje van de lader gaat branden.
-2 lampjes betekent dat de houder klaar is voor 2 keer gebruik,
-1 lampje betekent klaar voor 1 keer gebruik. Je bent helemaal klaar om te genieten van je tabakservaring.

Voor ILUMA One:
Druk kort op de knop op het apparaat. Het lampje gaat branden.

-4 lampjes betekent dat de batterij volledig opgeladen is, klaar voor 20 ervaringen.
-3 lampjes betekent dat de batterij 75% opgeladen is, klaar voor ongeveer 15 ervaringen.
-2 lampjes betekent dat de batterij 50% opgeladen is, klaar voor ongeveer 10 ervaringen.
-1 lampje betekent dat de batterij 25% opgeladen is, klaar voor ongeveer 5 ervaringen.
Als je IQOS-apparaat niet meer werkt, voer je een reset uit door de powerknop 5 seconden ingedrukt te houden. Als je IQOS nog steeds niet werkt, gebruik dan onze Troubleshoot tool om de diverse andere oplossingen te raadplegen.

Ga naar Probleemoplossen

Nog steeds problemen? Contacteer ons MyIQOS Team via onderstaande kanalen, zij zullen de meest geschikte oplossing voor je vinden.

Live Support: Chat met ons
Email: contact.nl@iqos.com
Bel Gratis: 0800 9900000 - Bereikbaar elke dag tussen 10u en 19u.

Als je een defect of barst opmerkt, moet je onmiddellijk stoppen met het gebruik van je IQOS en contact opnemen met het MyIQOS Team.
Je ervaring duurt maximaal 6 minuten of 14 trekjes, wat het eerst komt.